31 Mart 2016 Perşembe

Soğuk Çorba Tarifi

31 Mart 2016 Perşembe
Soğuk Çorba Tarifi 

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşürelik buğday
  • Yarım kilo yoğurt
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal dereotu
  • 4-5 dal  nane
  • 1 tatlı kaşık tuz
Soğuk Çorba
Soğuk Çorba 

Yapılışı

Aşurelik buğday bir kaba alınarak 4-5 su yıkanır ve küçük bir tencereye konularak üzerini geçecek kadar su eklenerek kaynamaya bırakılır. Tenceremize biraz tuz ilave edilir ve bugdayimiz yumusayincaya kadar pişirilir.  Bu arada suyu az gelirse biraz sıcak su ilave edilir. Pişen buğdayımız bir kenara alınarak soğumaya bırakılır. Bu ara yoğurt geniş bir kaba alınarak tel çırpıcı ile çırpılır ve bir miktar su ilave edilir.Yogurdumuzu sulandirarak ayran kıvamına geldikten sonra içine soğuyan buğday ilave edilerek tuz eklenir ve karıştırılır.  Yıkayıp dogradigimiz maydanoz, dereotu ve nane ilave edilerek servis kabına alınır ve servis edilir.

Soğuk Çorba Tarifi,  Nasıl Yapılır?
Soğuk Çorba Tarifi, Nasıl Yapılır?

Yaz ayları için oldukça lezzetli ve serinletici bir çorba.  Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Ama mutlaka deneyin... Çünkü  çok begeneceksiniz.
Şimdiden kolay gelsin.

Afiyet olsun...



"Soğuk Çorba Tarifi " için 5 yorum:

  1. Yazları soframdan eksik etmediğim ferah lezzetim :) sadece maydanoz dereotu kullanmıyorum bir daha öyle denerim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Aynen size katılıyorum.Gerçekten çok lezzetli bir çorba. Bu çorbaya taze nane en çok yakışandir.Ancak irice doğranan dereotu ve maydanozun verdiği aromada çorbanın lezzetine bir lezzet daha katıyor. Güzel yorumunuz ve beğeninize için teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Aynen size katılıyorum.Gerçekten çok lezzetli bir çorba. Bu çorbaya taze nane en çok yakışandir.Ancak irice doğranan dereotu ve maydanozun verdiği aromada çorbanın lezzetine bir lezzet daha katıyor. Güzel yorumunuz ve beğeninize için teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Yazın en güzel çorbası hem de çok lezzetli. Buğdayın faydalarını saymıyorum zaten

    YanıtlaSil
  5. Evet.Yazın o kaynar sıcaklarda soğuk soğuk bu çorba pek de iyi gider.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe