15 Şubat 2017 Çarşamba

Ana Sayfa » , , » Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

15 Şubat 2017 Çarşamba
Portakal soslu irmik tatlısı

Hem görünüş olarak hemde lezzet olarak nefis bir tatlı  tarifimiz  var bugün. Portakallı sütlü irmik tatlısı.   Tatlımızda  portakal  suyu kullanarak biraz hem renk kattık hemde lezzetine lezzet kattık. Cok da nefis oldu. Tek kelimeyle  on numara beş yıldız.  Portakal suyu ve portakal aroması irmik tatlısına bu kadar mı  yakışır?.. Yakıştı işte. .
Portakal sosunun o fresh havasını kaybetmemesi için şeker oranını çok fazla abartmadım.  Siz  şeker oranını damak tadını göre azaltıp yada çoğaltabilirsiniz.  Şimdi

Gelsin tarifimiz. ..

Malzemeler

Portakal sos için 

  • 2 su bardak taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 çorba kaşık nişasta 
  • 6 çorba kaşık şeker 
  • 1 tatlı kaşık ucunda sıvıyağ 

İrmikli tatlısı için 

  • 5 su bardak süt 
  • 5 çorba kaşık irmik 
  • 1 çorba kaşık nişasta 
  • 1 su bardak şeker. 
  • 1 pk. Vanilya
  • üzerine çamfıstığı 

Yapılışı 

Küçük bir tencereye süt, irmik,nişasta ve şeker konulur. Ocağın altı yakılır. Kaynayıncaya kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır. İrmikli muhallebimiz koyulaşıncaya kadar pişirildiken sonra ocağın altı kapatılır. Tatlımızı boşaltacağımız kalıbımız soğuk su ile çalkalanır ve tatlımİz içine boşaltılırak bir kenara alınır. 
 Ardından portakal sosu için  taze sıkılmış portakal suyumuz küçük sos kabına alınır. Uzerine nişasta ve şeker ilave edilerek ocağa alınır.  Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Ocağın altını kapatmadan önce sıvıyağ ilave edilir. Bir iki defa karıştırdıkan sonra ocağın altı kapatılır. Sıvıyağ koymamızdaki sebep parlaklık vermesi içindir.  Bunu da belirtmek istedim. Merak eden olabilir. Evet. Portakal sosumuzu pişirdikten sonra sıcak olarak irmikli muhallebimizin üzerine dökülErek oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.  Daha sonra buzdolabına kaldırılır. Bir-iki saat bekledikten sonra dilimlenerek servis edilir. Ben üzerine çamfıstığı serpiştirdim. Siz istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Yapacak olanların şimdiden eline sağlık ve kolay geldin efendim...

Portakal soslu irmik tatlısı 

Afiyet olsun...



"Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi" için 4 yorum:

  1. Tam da portakalın zamanıyken yapmalı mutlaka.. Sütlü tatlıların hafifliği de lezzeti de bir başka.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Kesinlikle denemelisiniz tavsiye ederim...
    İyi akşamlar. ..

    YanıtlaSil
  3. Ooo ağzım sulandı vallaa..😀 tadı nasıldır acaba,çok güzel görünüyo..elinize,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe