11 Mayıs 2016 Çarşamba

Nişastalı-Galeta Unlu-Patates Püresi Tarifi

11 Mayıs 2016 Çarşamba
Nişastalı - Galeta Ünlü - Patates Püresi Kızartması

Malzemeler

  • 4 ad. Orta boy patates 
  • 3 çorba kaşık nişasta 
  • 3 çorba kaşık galeta unu
  • 1 çay kaşık karabiber 
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı

Patatesler bir tencereye konularak yumusancaya kadar haşlanır. Haşlanan patateslerimiz soğuk suyun altına tutularak kabukları soyulur.Çatalla ezilerek püre haline getirilir. Püre haline getirdiğimiz patateslerimize karabiber, tuz, nişasta ve galeta unu ilave edilerek yogurulur. Patates püremiz ele yapışmayan bir kıvam haline gelince bir parça kopartılır ve Merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açılır. Çay bardağı ile yuvarlak şeklinde kesilerek kızgın yağda arkalı önlü kızartılır ve havlu kagit uzerine alinir. Kizartma işlemi patates püremiz bitinceye kadar devam eder. Hazırladığımız  nişastalı - galeta unlu patates püresi kızartmamız servis tabağına konularak sıcak olarak servis edilir. 

Sıcak yediğimiz çıtır çıtır  müthiş bir lezzeti vardır. Ancak soğuduğu zaman o çıtırlık gidiyor ve yumuşak oluyor. O yüzden servis sıcak sıcak olmasında fayda var.

Eğer işi biraz da eğlenceli hale getirmek isterseniz ve mutfakta da benim gibi küçük yardımcılarınız varsa patateş puremizin uzerine gülen surat çizerek size yardımcı olabilirler.

Nişastalı - Galeta Ünlü - Patates Püresi Kızartması 




Afiyet olsun...


Kolay patates kroket tarifi için burdan ulaşabilirsiniz.

Patates köftesi için burdan ulaşabilirsiniz.




0Yorum

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe