16 Mart 2017 Perşembe

Ana Sayfa » , , » Çıtır Çıtır Oklavayla Açılan Kıymalı Rulo Börek Tarifi

Çıtır Çıtır Oklavayla Açılan Kıymalı Rulo Börek Tarifi

16 Mart 2017 Perşembe

Çıtır Çıtır Kıymalı Rulo Börek 

Merhabalar sevgili dostlar;
Nasılsınız? Afiyettesinizdir  inşallah. Sağlığınız, sıhhatiniz, keyfiniz ve huzurunuz yerindedir inşallah. Allahım evinize huzur ve bereket vücudunuza sağlık ve sıhhat versin. Gönlünüzden geçen  olmasını istediğiniz  ne muradınız varsa tez zamanda  gerçekleşsin inşallah. 
Bu güzel dileklerimizden sonra geçelim tarifimize...Tarifimiz tek kelimeyle nefis bir lezzet.
Kesinlikle bunun garantisini verebilirim. Ve eminim sizde bu tarifi denediğinizde en favori tarifleriniz arasında olacağını sanıyorum..
 Aslında biraz zahmetli gibi görünüyor ama inanin hiç de zahmetli değil.   Yada insan sevdiği şeyi yapınca kolay oluyor.
Şimdi malzeme listesine bir göz atalım. 

Malzemeler

  • 2 çorba kaşık yoğurt 
  • 1 tatlı kaşık tuz 
  • 1 su bardak su
  • aldığı kadar un
  • üzeri için bir yumurta sarısı 
İç malzemesi için
  • 300 gr yağsız kıyma 
  • 2 ad.orta boy soğan 
  • 1 tatli kaşık tuz
  • 1 cay kaşık karabiber
  • 3-4 dal maydanoz 
Arasına sürmek için
  • Tereyağı. 



Çıtır Çıtır Kıymalı Rulo Börek 

Yapılışı 

Hamur yoğurma kabına un alınır ve ortası havuz gibi açılarak yoğurt, tuz ve su ilave edilerek orta kıvama bir hamur hazırlanır.  Hamurumuz çok sert olmamalıdır. Çok fazla cıvık da olmamalıdır. Hazırladığımız hamurumuzun  üzeri streçle  örtülerek bir kenarda kendini salması için dinlenmeye bırakılır. Hamurumuzun dinlenirken iç malzememiz hazırlanır. Bunu için soğanın  kabukları  soyularak yemeklik doğanır ve tavaya sıvıyağ konularak  ocağı alınır.  Soğanlar biraz kavrulur. Ardından kıyma ilave edilerek kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Yalnız burda dikkat edilecek husus kıymayı çok fazla kavurmayalım. Zira çok kavrulunca suyunu çekip kupkuru olacak ve bu durumda böreğimize lezzeti geçmeyecektir. Yani kıymayınızı kavururken hafiften sulu bırakalım.
Bütün bu ön hazırlıkları yaptıktan sonra sıra geldi bòregimizi hazırlamaya. Bunun için hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp elimizde yuvarlıyoruz. Daha sonrada üzerine un serperek oklavayla açabildiğimiz büyüklükte açıyoruz. Açtığımız yufkamızın üzerine erittiğimiz tereyağından sürüyoruz. Yufkamızı ikiye katlıyoruz. Tekrar üstüne tereyağı gezdiriyoruz. Uzun kısmına kıymalı harçtan koyarak rulo şekilde sarıyoruz. Sardığımız ruloyu yağlanmış tepsiye diziyoruz. Bütün  hamurumuzu bu şekilde hazıraldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla ikiye bölüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Çıtır Çıtır Kıymalı Rulo Börek 



Afiyet olsun



"Çıtır Çıtır Oklavayla Açılan Kıymalı Rulo Börek Tarifi " için 1 yorum:

  1. El açması börekler nefis görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe