15 Ekim 2017 Pazar

Dondurucuda Taze Fasulye Nasıl Saklanır?

15 Ekim 2017 Pazar
Dondurucuda taze fasulye saklamak 

 Yavaş yavaş kış geliyor artık. Haliyle kış hazırlıkları da son hızla devam ediyor.   Semt pazarlarına gidilir. Çıtır çıtır  tazecik sebzeler alınır ve özenle  kışlık hazırlıkları yapılır. Bende bu hafta hemen yakınımızdaki semt pazarına gittim. Gözümün  beğendiği elimin sevdiği mis gibi tazecik sebzelerden aldım.  Turşular, soslar,yemekler   hepsinden biraz biraz yaptım.  Yapmış olduğum kışlık  hazırlıklarının hepsini  tüm detayları ve püf noktalarıyla burdan paylaşacağım.  Bu gün kü tarifimiz dondurucuda taze fasulye nasıl saklanır?
Haydi bakalım...
Gelsin malzemeler...

Malzemeler

  • 5 kg taze fasulye
  • 2,5 kilo domates 
  • Tuz

Dondurucuda taze fasulye saklamak

Yapılışı 

Fasulyeler bol su ile yıkanır. Uç ve sap kısımları alınır. Varsa kılçıklarıda temizlenir.  İstediğimiz büyüklükte elimizle kırılır yada bıçak yardımı ile bir kap içerisine doğranır.
Domatesler yıkanır.  Kabukları soyularak küp küp doğranır. Daha sonra tencereye alınarak ocağın altı yakılır.  Biraz kavrulur. Ardından taze fasulyemiz ilave edilir. Orta ateşte sararıncaya kadar kavrulur. Tuz ilave edilir. Her tarafının eşit kavrulması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırılır.
Yarı pişmiş olan taze fasulyemiz ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuma işlemi için ben tepsiye boşalttım. Daha çabuk soğuması  için.  Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine bir pişirmelik kadar doldurulur. Havası alınarak poşetlerin ağzı sıkıca bağlanır ve dondurucuda yerini alır.
  

Dondurucuda taze fasulye saklamak

Daha sonra pişirmek için çıkardığınızda önce sıvıyağda sogan kavrulur ve ardından fasülyelerimizin buzu çözülmeden ilave edilerek pişirilir. 
Dondurucuda taze fasulye saklamak


Afiyet olsun...

  • Derindondurucuda taze fasulye saklamak
  • Kışlık taze fasulye hazırlama 
  • Kışlık hazırlıkları 
  • Dondurucuya  fadulye atmak 






"Dondurucuda Taze Fasulye Nasıl Saklanır?" için 3 yorum:

  1. Bende sizin gibi yaptım. Hayırlı kışlar olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe