24 Kasım 2017 Cuma

Kaşarlı Köfte Tarifi

24 Kasım 2017 Cuma
Kaşarlı Köfte 

Bazı durumlarda yaptığımız yemeklere yapılan ufak dokunuşlar yemeğin  lezzetine bir lezzet daha katar. Köfte  zaten kendi başına hiç kimsenin kesinlikle hayır diyemeyecegi  muthiş bir yemek.  O kadar çok çeşiti varki; kurusu, sulusu, soslusu ve daha yüzlerce köfte  tarifi  sıralayabiliriz. Bu günkü tarifimizde kaşarlı köfte.  Oldukça  pratik ve bir o kadarda lezzetli bir tarif. Ben döküm tavadada yaptım. Cız-bız yağsız.  Ocaktan al direk sofraya. Sıcak sicak çok da nefis oldular. Tek kelimeyle harika. O kaşar peyniri köfteye bu kadarmı yakışır.  Gerçekten  de müthiş bir ikili oluşturdular. 
Şimdi gelin bu müthiş ikilinin hazırlanışına şöyle bir göz atalım
Gelsin malzeme listemiz...

Kaşarlı Köfte 



Malzemeler

  • 400 gr orta yağlı kıyma 
  • 1 ad. Soğan 
  • 1 dilim ekmek içi 
  • 1 ad. Yumurta
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 su bardak rendelenmiş kaşar  peyniri 

Yapılışı 

Kıymayı biraz derin bir kaba alıyoruz.  Üzerine soğanı ince doğrayıp ilave ediyoruz. Ardından bayat ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve yumurtayı ilave ederek yoğuruyoruz. Üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında bir saat kadar bekletiyoruz. 

Köftelerimizi hazırlamak için  yoğurduğumuz kiymadan bir parça (cevizden az büyük) koparıyoruz.  Kopardığımız parçayı streç film arasına koyarak yassılaştırıyoruz. Ortasına bir miktar kadar peyniri koyup elimizle önce yuvarlayıp sonrada elimizi bastırarak yassılaştırıp bir kaba diziyoruz. Yoğurduğumuz kıymanın hepsini bu şekilde hazirladiktan sonra ocağa döküm tavayı alarak altını yakıyoruz.  Iyice ısındıktan sonra köftelerimizin her iki tarafınıda pişiriyoruz. 
Bütün kofteleri bu sekilde pişirdikten sonra sıcak sicak beklemeden servis ediyoruz. 
Kaşarlı Köfte 


Kaşarlı Köfte 


Kaşarlı Köfte 


Afiyet olsun...







"Kaşarlı Köfte Tarifi" için 2 yorum:

  1. Denedim çok lezzetli oldu.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Sizinde elinize sağlık ve afiyet olsun.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe