2 Mart 2018 Cuma

Fırında Sütlaç Tarifi

2 Mart 2018 Cuma

Fırında sütlaç 

Toprak kapta üstünün hafiften yanıksı hali ve damaklarımıza dokunduğunda bıraktığı o hafif ve müthiş lezzetle sütlü tatlılar en başında gelir  kendileri. 
Fırında sütlaci hazırlamak aslında çok da zor değil.  Tek püf noktası kıvamını tutturmak. Ne çok katı  olacak ne de çok sulu olacak.
Aşağıda detayları ile anlatmaya çalıştım. 
Umarım beğenirsiniz...

Fırında Sütlaç Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım su bardak pirinç 
  • 2 su bardak su
  • 1 litre süt 
  • 1 su bardak+2 çorba kaşık şeker 
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • 2 çorba kaşık nişasta 
  • 1 pk. Vanilya


Fırında Sütlaç Tarifi'nin Yapılışı 

Pirincimizi yıkayıp tencereye alıyoruz.  Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Eğer pirincimiz çok suyunu çekmişse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. Hafif sulu olacak şekilde.  Haşlanan pirincimize sütten bir bardak ayırıp kalanını ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Biraz süt ve pirinç birbirini buluncaya kadar 5 dakika kadar kaynadıktan sonra şeker ilave ediyoruz. Şeker eriyinceye kadar kaşıkla karıştırıyoruz. Beş dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra sıra geldi sütlacımızın kıvamını bağlamaya. Bunun için  ayırmış  olduğumuz sütün içine nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Kaynamakta olan sütlacımıza ilave ediyoruz. Ara ara karıştırarak 5 dakika daha kaynatıyoruz. Yumurta sarısını bir kaba alıp telle çırpıyoruz. Kaynamakta olan sütlacımızdan azar azar alıp yumurta sarısına karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı sütlacımıza ilave ediyoruz. Bir iki tık daha kaynadıktan sonra sutlacımızı toprak kaselere yada ısıya dayanıklı fırın karelerine paylaştırıyoruz. Kaselerimizi fırın tepsisine alarak yarışına gelecek şekilde soğuk su doldurup önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 


Afiyet olsun...


"Fırında Sütlaç Tarifi" için 4 yorum:

  1. Sütlacı seven bir aileyiz. Buna rağmen fırın sütlacı hiç denememiştim. Tarifi bu açıdan değerlendirsem iyi olacak. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bende evde çok sık yaparım sütlacı. Denediğinizde beğeneceğinizi tahmin ediyorum. Kesinlikle keşke daha önce yapsaydım dersiniz.
    Şimdiden elinize sağlık.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. bunu bolulu hasan ustada yiyom yaa o da güzeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E.tabi ustasından yemek ayrı bir keyiftir. Eminim güzeldir mutlaka. Bizde elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz her ne kadar ustası olmasak da...
      Sevgiler...

      Sil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe