12 Mart 2018 Pazartesi

Tart Kalıbında Patates Salatası Tarifi

12 Mart 2018 Pazartesi


Gün sofralarımızın olmassa olmazı salatalar. Mutlaka bir kaç çeşit salata olacak ortada.  Tart kalıbında patates salatasını ister gün sofranıza hazırlayın, isterseniz akşam yemek davetlerinize hazırlayın. Her şekilde gider. Hem pratik, Hem lezzetli hemde malzemeler her evde bulunan kolay malzemeler. Hem göze hemde damağınızda hitap edecek harika bir tarif.  Ben çok beğendim umarım sizlerde beğenirsiniz. 
O zaman tarif gelsin...

Tart Kalıbında Patates Salatası Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kilo patates
  • 1 adet havuç 
  • 1 dış sarımsak 
  • 1 çorba kaşık tereyağ 
  • 3-4 dal dereotu
  • 3-4 dal maydanoz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz

Tart Kalıbında Patates Salatası Tarifi'nin Yapılışı 

Patatesler yıkanır. Kabukları soyulur ve orta büyüklükte doğranır.  Tekrar sudan geçirilerek tencereye alınır. Üzerini basacak kadar su konulur. Tuz ilave edilerek ocağa alınır ve haşlamaya bırakılır.  Yumuşayıncaya kadar haşlanan patatesler ocaktan alınır. Geniş bir kaba boşaltılır. Üzerine tereyağı ilave edilerek çatalla yada tahta kaşıkla patatesler güzelce ezilir. Ardından havuç yıkanıp kabuğu soyulur ve rendelenerek eklenir. Maydanoz ve dereotu yıkanır ve ince kıyılır üzerlerine ilave edilir. Bütün malzemeler güzelce karıştırılır.  TART kalıbına streç film yayılır.  Üzerine patates karışımı dökülür ve kaşıkla bastırılarak düzeltilir ve buzdolabında bir iki saat bekletilir. Buzdolabından çıkardıktan sonra servis kabına ters çevirip çıkartılır. Ayrı bir kaba sarımsak rendelenir.Biraz tuz konur. Yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Patates  salatamızın  üzerinendeki çukur kısma  sarımsaklı yoğurt dökülür. Üzerini pulbiber ve nane ile süsleyerek servise sunulur.




Afiyet olsun...


"Tart Kalıbında Patates Salatası Tarifi" için 12 yorum:

  1. Patates salatasının sunumu çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. patatesli salatalı pasta tarifi gerçekten çok ilginç,ilk defa böle yeni şeyler duyuyorum..güzel görünüyo,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz pastayı anımsatan bir hali var. Salata pastası iyi bir benzetme olmuş. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. ¡¡Hola!! ¡¡Qué bonita presentación!! Nosotros, en vez de ensalada, le llamamos a este tipo de platos pastel o tarta de patatas. Una forma estupenda de comer las patatas, con un sabor muy rico e ideal para comerlo en familia. Besitos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muchas gracias Es una receta muy deliciosa, tanto visual como de buen gusto. Las comidas familiares abarrotadas son geniales para las invitaciones.

      Sil
  4. Gorsel olarakta cok guzel,tat olarakta cok guzel.Denenmisti bu tarifin benzeri benim tarafimca oradan biliyorum😁Ellerinize saglik❤

    YanıtlaSil
  5. Gerek sunum gerekse lezzet olarak gerçekten çok güzel oluyor.Benim favorilerim arasında yerini aldı. Sizinde elinize sağlık.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel tarifler hazırlıyorsunuz. Başarılar.

    YanıtlaSil
  7. Son zamanlarda patates salatasına doyamaz oldum. Ellerinze sağlık..

    YanıtlaSil
  8. patates salatası tarifi ne bayıldım tekrar yorum yaptım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde çok severiz patates salatasının her türlüsünü. Tart kalıbında patates salatası daha bir göz alıcı oluyor.Çok teşekkür ederi..

      Sil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe