10 Mart 2016 Perşembe

Ana Sayfa » , , » El Açması Kıymalı Pırasalı Kat Kat Börek Tarifi

El Açması Kıymalı Pırasalı Kat Kat Börek Tarifi

10 Mart 2016 Perşembe


El Açması Kıymalı Pırasalı Kat Kat Börek Tarifi 

Malzemeler

  • 3-4 su bardak un
  • 1 çorba kaşık sıvıyağ 
  • 1 tatlı kaşık tuz

Ara katı için

  • 50 gr. Tereyağ
  • 1 çay bardak sıvıyağ 

İç malzemesi için 

  • 200 gr. kıyma
  • 1 ad. soğan
  • 4 ad.pırasa
  • Sıvıyağ 
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı 

Geniş  bir kaba un alinarak ortası havuz gibi açılır. Sıvıyağ ve tuz ilave edilir. Azar azar su ilave edilerek orta kıvama bir hamur hazırlanır. Hazırladığımız hamurun üzerini örterek  bir kenarda dinlenmeye alınır.  Hamurumuz dinlenirken bu arada iç malzeme hazırlanır.  Bunun için önce yemeklik dogradigimiz soğan tavaya alınarak biraz kavrulur. Ardından kıyma ilave edilerek suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Son olarakta yıkayıp ince ince dogradigimiz pırasa ilave edilerek  bir iki çevrilir ve Pırasaları çok öldürmeden  ocağın altı kapanır. Karabiberi de eklenir soğumaya bırakılır.
Bütün bu ön hazırlıkları yaptıktan sonra sıra geldi boregimizi hazırlamaya. 
Bunun için hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde  bezeler yapıyoruz. Ben yirmi yedi beze yaptım. Yarısı alta  yarısında üste olmak üzere. Her bir bezeyi küçük bir pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Sonra açtığımız hamurlarin arasına eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımından sürerek  üst üste koyuyoruz. Diğer kalan on üç bezeyide aynı şekilde küçük küçük açıp aralarına yine tereyağ ve sıvıyağ karışımıdan sürerek üst üste koyuyoruz. En üstteki hamuru yağ sürmuyoruz.Üst üste koydugumuz hamurun üzerine un serpip tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve yağlanmış tepsiye seriyoruz. İçine iç malzememizi ilave ederek diğer hamurusa aynı şekilde açıp iç malzemenin üzerine kapatıyoruz. Üzerine  sıvıyağ sürerek bıçakla hafiften dilimliyoruz. Bu şekilde dilimlememiz hem boregimizi pişerken içine daha güzel çekecektir hemde piştikten sonra kesmesi daha kolay olacaktır.  Hazırladığımız boregimizi 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kizarincaya kadar pisiriyoz.
Biraz ilidiktan sonra afiyetle yiyoruz.
Çıtır çıtır çok nefis bir börek oldu.
Bence denemelisiniz...
O zaman haydin mutfağa...
Kolay gelsin.


Afiyet olsun...



"El Açması Kıymalı Pırasalı Kat Kat Börek Tarifi " için 7 yorum:

  1. Pırasalı börek hiç denememiştim. Özellikle de çocukların ıspanak yemesini sağlamak için çok iyi bir fikir..Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle deneyin derim.iç malzeme olarakta oldukça zengin ve saglikli bir börek. Pırasayı yemek olarak yemeyen çocuklar bu börekten tekrar isteyeceklerdir.
    Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Sevgiler...🌷🌷

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle deneyin derim.iç malzeme olarakta oldukça zengin ve saglikli bir börek. Pırasayı yemek olarak yemeyen çocuklar bu börekten tekrar isteyeceklerdir.
    Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Sevgiler...🌷🌷

    YanıtlaSil
  4. Elelrinize sağlık;)) takipteyim böyle lezzet dolu bir blog kaçmaz:) sizi de beklerim

    YanıtlaSil
  5. Tesekkurler ederim Fulya Suzen...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Pırasa hamur işlerine çok yakışıyor. Gözlemesini ve böreğini yapıyorum. Ama etli denemedim hiç. Fotoğraflardan belli ki güzel pişmiş, lezzetli olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Zülal hanımcım.Aynen dediğiniz gibi pırasa hamur işine gerçekten çok güzel yakışıyor.Gozlemesini yapmadım.Ama bir fırsatim olduğunda onuda denerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe