6 Aralık 2017 Çarşamba

Ana Sayfa » , , » Lahana Turşusu Tarifi (Mor Lahanalı)

Lahana Turşusu Tarifi (Mor Lahanalı)

6 Aralık 2017 Çarşamba
Lahana turşusu 

  Hala turşu kurmayanlar varsa  vakit çok geç değil. Pazarlarda tezgahları süsleyen tazecik o çıtır çıtır lahanadan bir tane alın ve girin mutfağa. Şöyle içine azıcık mor lahana katıp birazda renklendirin.  Pembe-kırmızı bir lahana turşusu hazırlayın.  Şimdi  resimde gördüğünüz  aşağıda tarifini vereceğim lahana turşusunu görümcem hazırladı.  Banada fotoğrafını çekmek ve sizlerle paylaşmak kaldı.  Burdan tekrar ellerine sağlık  Necla ablacığım.
Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin dedikten sonra tarifimize geçelim...

Malzemeler

  • 1 orta boy beyaz lahanap
  • 1 küçük boy kırmızı lahana
  • 3 baş sarımsak 
(1 litre için ölçü  için verilmistir)
  • 1 tatlı kaşık limon tuzu 
  • 1 su bardak Sirke 
  • 1 çorba kaşık kaya tuzu
  •  1 tatli kaşık şeker 
  •  Su
  • (Turşu suyu ölçüleri 1 litre suya 1 kaşık olarak verilmiştir.)

Yapılışı 

İşe  önce turşu suyumuzu hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için  derin bir tencereye su,  ve kaya tuzu alıp ocakta biraz ısıtıyoruz. Suyu ısıtmamızdaki amaç tuzun çözülmesi içindiŕ. Biraz karıştırıp tuz çözüldükten sonra soğumaya bırakıyoruz.
 Diğer taraftan sebzeleri hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için lahananın dış yapraklarını alıyoruz. Orta kısmındaki beyaz ve sert bölümü  önce dörde bölüyoruz.  Sonra bir kap içerisine istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Mor lahanayı da aynı şekilde dış yapraklarını temizleyip orta kısmındaki sert kısmını çıkartıp istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Sonra bol su ile yıkayıp suyunu süzüyoruz. Sarımsaklarımızın kabuğunu soyuyoruz. Yıkadıktan sonra kavanoza önce sarımsak sonra beyaz ve mor lahanaları sırasıyla dolduruyoruz . Ben aralarına bir kaç tane yeşil domates ve havuç koydum. Bu sizin arzunuza kalmış bir durum. Kavanozunuzu bu malzemelerle  doldurduktan sonra hazırlamış olduğumuz tuzlu suya sirkemizide ilave ederek  lahananın üzerini geçecek kadar turşu suyu ilave ediyoruz.  Son olarak üzerine 1 çorba kaşık limon tuzu ilave edip turşumuzun kapağını kapatıyoruz.  Serin ve güneş görmeyen bir yerde en az bir ay kadar bekletiyoruz. 
Bir ay  sonra turşumuz yemeye hazır. 

Lahana turşusu 

Afiyet olsun



"Lahana Turşusu Tarifi (Mor Lahanalı)" için 1 yorum:

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe