17 Aralık 2017 Pazar

Ana Sayfa » , , » Sulu Köfteli Patates Yemeği Tarifi

Sulu Köfteli Patates Yemeği Tarifi

17 Aralık 2017 Pazar
Sulu köfteli patates

Merhaba dostlar;
Bu günlerde biraz uzak kaldım blogumdan. Ara sıra bir göz attım google plusa ancak yayın paylaşma gibi bir fırsatım olmadı. Nedenine gelince efendim. Memlekete gittim bir haftalığına annemi-babamı, eş, dost ve  akrabalar ziyaretleri falan işte.  Istanbul' dan arada bir kaçmak iyi oluyor.  Bu kalabalıktan, trafikten, gürültüden, patırtıdan kaçıp sakin bir yerde bir hafta geçirmek inanın ilaç gibi geliyor. 
Veee sözümü çok fazla uzatmak istemiyorum. Hemen tarif diyorum ...
O zaman gelsin malzeme listemiz. 

Sulu Köfteli Patates Tarifinin Malzemeleri

  • 400 gr kıyma 
  • 1 ad. Orta boy soğan 
  • 2 dilim bayat ekmek içi 
  • 1 ad. Yumurta
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 çorba kaşık salça(biber+domates)
  • 4-5 ad patates 

Yapılışı 


Kıyma biraz derin bir kaba alınır. Üzerine soğan ince doğranarak ilave edilir.  Ardından bayat ekmek içi  suya tutulup suyu sıkılarak eklenir. Daha sonra baharatları, tuzu ve yumurta ilave edilerek güzelce yoğurulur.Yogurduğumuz kıymamız vaktiniz varsa yarım saat  kadar buzdolabında dinlendirilir. Vaktiniz yoksa da direk yemeği hazırlamaya geçebilirsinizde . Her hangi bir sorun teşkil etmez. 
Patateslerin kabukları soyulur ve yıkanır. Dörde bölünür.Tavaya bir kaşık sıvıyağ konur ve ocaga altı yakılır. Tava ısınınca patatesler tek tek tavada alınarak mühürleme işlemi yapılır  ve bir kaba alınır.  Bütün patateslerimizi bu şekilde hazırladıktan sonra kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak biraz uzunca  parmak şeklinde köfteler hazırlanır. Köftelerimizin hepsi tek tek tavada mühürlenerek ayri bir kaba alınır.  Ayrı bir yayvan tencereye önce mühürlediğimiz patatesler alınır. Üzerine mühürlediğimiz köfteler ilave edilir. Bir büyükçe kaseye salça, tuz ve su karıştırılarak salçalı su hazırlanır ve patates ve köftemizin üzerine dökülür.  Tenceremizin kapağı kapatılarak ocağa alınır ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
SULU KÖFTELİ PATATES yemeğimiz sıcak olarak ilave edilir. 


Sulu köfteli patates



Afiyet olsun



"Sulu Köfteli Patates Yemeği Tarifi" için 2 yorum:

  1. bandıra bandıra ye beni diyo patatesli sulu köfteli yemek..😀 elinize sağlık,güzel tarifti..🙂

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Biz Türk toplumu olarak yemeğe ekmek bandırmak en alışık olduğumuz durumdur.Ekmegi yemeğin suyuna bandıra bandıra yemeyi çok severiz.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe