28 Ocak 2018 Pazar

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

28 Ocak 2018 Pazar


Ayva Tatlısı


Ayva tatlısını yapmak için tamda mevsimi. Her yerde, gerek semt pazarlarında, gerekse marketlerde, manavlarda bol bol bulabilirsiniz. 
Ben ayva tatlısını çok severim.  en çokda hafif oluşu kesinlikle tercih sebebimdir. Aslında ben kemdim ayva tatlısının üzerine kaymak yada kremşanti aramam. Sade olması benim için yeterli. Ancak kremşantili sevenleride  unutmadım. Üzerileri için biraz kremşanti hazırladım isteyenlere servis sırasında ilave ederek ikram ettim.
Sizde benim gibi ayva tatlısını çok seviyorsanız  haydin mutfağa...

Gelsin malzeme listesi..

Ayva Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 ad. ayva 
  • 8 çorba kaşık şeker 
  • 1 çay bardak su

Üzeri için 

  • kaymak 
  • Yada 1paket kremşanti 

Ayva Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı 

 Ayvaları yıkıyoruz.  Kabuklarını bıçak yardımı ile soyuyoruz. Ayvalarımızı ortadan ikiye ayırıyoruz. Burda bir püf noktasından bahsetmek istiyorum. Ayvaları ikiye ayırdıktan sonra içinin çekirdeklerini çıkartıyoruz ve daha sonra kullanmak için bir kenara alıyoruz.
Hazırladığımız ayvalarımızı yayvan genişce bir tencere diziyoruz.  Her bir aynanın üzerine iki çorba kaşık şeker koyuyoruz. Resimdeki ayvaların üzerlerine kenara ayırdığımız ayva çekirdeklerini ilave ediyoruz. Kenarından suyu da döküp kapağını kapatarak ocağa alıyoruz. Tenceremiz kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısıyoruz. Ayvalarımız yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ben takriben bir saat kadar pişirdim. Pişen ayvalarımızı tencere içinde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra üzerini kaymak yada kremşanti ile süsleyerek servis kanına alıyoruz.
Ayva tatlımız hazır. 
Ayva Tatlısı 

Ayva Tatlısı Tarifi 


Ayva Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Ayva Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?


Afiyet olsun...



"Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?" için 2 yorum:

  1. Ayva tatlısını çok severim. Benim tarifim başka ama senin tarifin de güzelmiş. Bir dahakine senin tarifi deneyeceğim. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Farklı şekillerde yapılabiyor. Beğeneceğinizi zannediyorum. Şimdiden elinize sağlık, kolay gelsin...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe