11 Ocak 2018 Perşembe

Sacda Mantar Kebabı Nasıl Yapılır?

11 Ocak 2018 Perşembe
Mantar Kebabı
Mantar Kebabı 

Merhabalar
Mantar yemekleri nelerdir? Yada mantar nasıl pişirilir diye merak ediyorsanız yazımızı sonuna kadar okuyun lütfen. 
Mantarı hiç sacda denedinizmi?
. Müthiş bir lezzet. Hele bir de odun ateşinde olursa tadından yenmez. Ha odun ateşi yoksa ocaktada yapabilirsiniz hiç sorun değil. Ama aynı lezzeti yakalayamazsınız benden söylemesi. Diğer bir özelliğide sacda yapılmasıdır.  Sac yoksa tavadada yapabilirsiniz. Ama sacdaki lezzeti yakalayamazsınız.
Şimdi; tarifimiz gelsin..


Sacda Mantar
Sacda Mantar

Sacsa Mantar Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri

2 kilo mantar
3 ad. Soğan
4-5 ad köy biberi yada sivri biber
 sıvıyağ 
Tuz
Limon

Sacda Mantar Kebabı Yapılışı 

Mantarlar yıkanır. Bir kab içine biraz irice doğranır. Pişirme sacımız ocağa alınır. (Ben odun ateşinde pişirdim) Sıvıyağ konularak  mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Ara_sıra kaşıkla karıştırılır. Ardından biraz iri doğradığımız soğan ilave edilir. Tuz konur ve kavurma işlemine devam edilir.  Pişmesine yakın biberler çekirdekleri çıkartılarak doğranır ve ilave edilir. Biraz daha kavurduktan sacımız ocaktan alınır. Üzerine limon gezdirilir.  Sacda  mantar kebabımız hazır. Sac ocaktan direk olarak sofraya servis edilir.
Servis şekli bu şekilde olur.


Mantar Kebabı Nasıl Yapılır?
Mantar Kebabı Nasıl Yapılır 


Afiyet olsun...


"Sacda Mantar Kebabı Nasıl Yapılır?" için 5 yorum:

  1. Şenay hanımcım siz ne yaptınız böyle 🙈 Nefis görünüyor.Saçta mantar da ayrı bir lezzetli olmuştur.Ellerinize sağlık 💕 Odun ateşini Bursa'da nerede bulacağım 🙈 Yazın memlekete gidince odun ateşinde yapmayı denerim artık.Şimdilik ocakta yapmakla yetineceğim.
    Sevgiler💕

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim sibel hanımcım. Bu tarifi ben memlekete gittiğimde yaptım. Buralarda odun ateşini nerde bulucaz. Haklısınız. Ama sac her yerde var artık. Benimde mutfağımın köşesinde bir sac'ım var, ara sıra odun ateşi olmasada ocakta yapıyorum .
    Sevgiler..
    🌷Güzel günler dilerim..🌷

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim sibel hanımcım. Bu tarifi ben memlekete gittiğimde yaptım. Buralarda odun ateşini nerde bulucaz. Haklısınız. Ama sac her yerde var artık. Benimde mutfağımın köşesinde bir sac'ım var, ara sıra odun ateşi olmasada ocakta yapıyorum .
    Sevgiler..
    🌷Güzel günler dilerim..🌷

    YanıtlaSil
  4. ya gerçekten şimdi akşam akşam bi mantar kebabı çekti canım..🙂 kokusu şimdi buralara kadar geldi..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  5. Oy oy oooy...
    Nasıl gelmesin kokusu. Dumanı üstünde cızır cızır. Keşke ikram edebilsek.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe