2 Şubat 2018 Cuma

Ana Sayfa » , , » Mısır Unlu Tatlı Kurabiye Tarifi

Mısır Unlu Tatlı Kurabiye Tarifi

2 Şubat 2018 Cuma
Mısır unlu kurabiye 
Mısır ununu kurabiye de ilk kez denememe rağmen sonuçtan oldukça memnun kaldım.  Çay  yada kahve yanına çok yakışacak nefis bir alıştırmalık. 
Mısır unlu kurabiyeyi biraz fazlaca hazırlayıp, kapaklı cam kavanoz içinde uzun süre saklayabilirsinizde. Acil gelen misafirleriniz için elinizin altında hemen çıkarıp ikram edebilirsiniz. 
Bu tür tarifler biz hanımlar için  tam bir kurtarıcı gibi oluyor. Yapımı  kolay, malzeme olayı ise her evde olan şeyler.  Daha ne olsun. 
O zaman napiyoruz...?
Tarif diyoruz..

Malzemeler

  • 125 gr.  margarin
  • 1 çay bardak sıvıyağ 
  • 1 su bardak pudra şekeri 
  • 1 çay kaşık kabartma tozu 
  • 1,5 su bardak mısır ünü
  • Aldığı kadar un

Yapılışı 


Oda sıcaklığındaki margarin hamur yoğurma kabına alınarak üzerine pudra şekeri ilave edilir. Elimizle güzelce karıştırılır. Ardından mısır unu ve normal buğday unu eklenir. Kabartma tozu da ilave edilerek orta kıvamda bir hamur hazırlanır.  Hamurumuz dinlenmesi için  yarım saat kadar buzdolabında bekletilir. Dinlenen hamurumuz iki parçaya bölünerek rulo şeklinde elimizle yuvarlanır. Daha sonra bıçak yardımı ile birer parmak kalınlığında kesilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Bütün hamurumuzu bu şekilde hazırladıktan sonra  önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Mısır unlu kurabiyelerimiz fırın tepsisinde soğuduktan sonra servis kabına alınarak servis edilir.


Mısır unlu kurabiye 


Mısır unlu kurabiye 


Afiyet olsun...⚘





"Mısır Unlu Tatlı Kurabiye Tarifi" için 2 yorum:

  1. çok değişik bir tarifmiş..sanki muzlu kurabiye yiyormuşum gibi oldum..🙂 bi ara deneyelim bakalım olacak mı? emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  2. Mısır unu gerek görsel olarak gerekse lezzet olarak biraz fark yaratıyor. Beğeneceğinizi düşünüyorum.
    Teşekkürker....

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe