2 Şubat 2019 Cumartesi

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

2 Şubat 2019 Cumartesi
Karnıyarık Tarifi

Akşam yemeği için ne pişirsem diye düşünenler varsa size güzel bir önerim var. Nefis bir karnıyarık yapıp yanında şöyle güzel bir   Pirinç pilavı,  bir de cacık oldumu akşam yemeğimiz hazır demektir. Eğer karnıyarık nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, lafı hiç uzatmadan hemen tarife geçelim.
Haydi bakalım gelsin malzeme listemiz...

Karnıyarık Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 adet patlıcan (küçük ise 8 adet)
  • 250 gr kıyma
  • 1 ad. soğan
  • 2 ad.  küçük domates
  • 1 ad. yeşil biber
  • 1 çorba kaşık salça
  • karabiber
  • Tuz
Kızartmak için
  • Sıvıyağ

Karnıyarık  Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur. (Eğer patlıcanlar büyükse ikiye bölünür. Ben ikiye böldüm. 4 adet patlıcandan sekiz tane oldu) Bir kab içerisine tuzlu suda biraz bekletilir. Bu şekilde hem acısı çıkar hemde kızartırken fazla yag çekmez. Daha sonra patlıcanlar tuzlu sudan alınır tekrar suya tutulur ve fazla suyu havlu kağıt ile kurulanır.  Tavaya sıvıyağ konularak patlıcanlar tek tek her tarafı kızartılır. Kızarttığımız  patlıcanlar borcam yada fırın tepsisine dizilir. 
Sıra geldi iç malzemesini hazırlamaya. Bunun için küçük bir tava yada tencereye sıvıyağ konur. Ocağın altı yakılır. Soğan yemeklik doğranıp tencereye ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından kıyma ilave edilir. Kıymamız suyunu çekene kadar kavrulur. Tuz eklenir. Tatlı kaşık ucunda salça ilave edilir. Kaşıkla biraz karıştırdıktan sonra küp küp doğradığımız domatesler ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Bütün malzemeler birbirini buluncaya kadar kavurduktan sonra, son olarak karabiber ilave edilip ocağın altı kapatılır. Kıyma harcımızdan kaşık yardımı ile bir miktar  alınır patlıcanların ortası açılarak konur. Hepsi bu şekilde hazırlandıktan sonra patlıcanların üzerlerine birer dilim ve yeşil biber kesilerek konur. Daha sonra bir  kase içine salça sulandırılır. Borcama ilave edilir. 180 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra fırından alınarak sevdiklerinize servis edebilirsiniz.

Karnıyarık Nasıl Yapılır?


Afiyet olsun....


"Karnıyarık Nasıl Yapılır?" için 8 yorum:

  1. "karnıyarık yemeği"ne ben küçükken "karınyarık yemek" dermişim.Doyurucu bir yemek.Üstelik çok "lezzetli yemek".
    "Karnısı yarık yemeği"ni harika anlatmışsınız.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnıyarık yada karınyarık ikiside aynı şeyi ifade ediyor. Tabi çocukluğumuzda bir çok şeyler yöre yada şiveye göre değişiklik gosterebilir.Karnısı yarık olarak ilk defa duydum.Beğeni ve guzel yorumunuzdan dolayı çok teşekkür ederim Sibel hanımcım.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ellerinize sağlık. Çok severim karnıyarık yemeğini. zaman zaman yaparım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmez mi karnıyarık. Yanında pilav birde cacık. Oh mis gibi.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Karnıyarık yemeği en sevdiklerimden. Çok lezzetli görünüyor. Canım çekti valla :) Ellerinize sağlık Şenay Hanımcım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can çektirmek için değil ama yemek bloğu oldugundan karnıyarık yemeğini hazırladıktan paylaşmam gerekiyor Sibel hanımcım :) Övgü dolu güzel sözleriniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim.
      Sevgiler...

      Sil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe