24 Şubat 2019 Pazar

Kıymalı Goncagül Börek Tarifi

24 Şubat 2019 Pazar
Kıymalı Goncagül Börek


Sunumu güzel, lezzeti ise nefis bir börek tarifimiz var sizlere.  Kıymalı Goncagül Börek hazırladık. Mis gibi oldu. Özel çay saatlerinize hazırlayabileceğiniz beş numara on yıldız bir bir tarif diyebilirim. Eğer daha önce denemediyseniz aşağıdaki vereceğim tarifden faydalanabilirsiniz. Ve hatta bir yerlere not alın. Çünkü kendileri favoriniz olacaktır. Hem görsel olarak, hemde lezzet olarak müthiş olan bu nefis kıymalı goncagül böreğimizin yapılışına hemen bir göz atalım.

Kıymalı Goncagül Böreğin yanına nefis bir Gazete Tatlısı yapmak istermisiniz?

Goncagül Börek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • 1 çay kaşık karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz

Sos için
Yarım su bardak sıvıyağ
  • Yarım su bardak su
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı


Goncagül Börek Tarifi'nin Yapılışı

Önce iç harcımız hazırlanır. Bunun için soğanın kabuğu soyularak yemeklik doğranır. Tavaya sıvıyağ konulur ve ocağa alınarak soğanlar ilave edilir.  Soğanlar şeffaf bir renk alana kadar kaşıkla karıştırılarak kavrulur.Ardından kıymamız ilave edilir. Biraz daha kavrulur. Tuz eklenir. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra ocağın altı kapatılır ve baharatları eklenerek karıştırılır. İlk sıcaklığı 
çıkdıktan sonra yıkanmış maydanozlar ince doğranarak kıymamıza ilave edilip karıştırılır. Hazırladığımız iç hacımız soğuması için bir kenara alınır.
Sıra geldi goncagül böreğine şekil vetmeye. Bunun için bir adet yufka tezgaha yayılır ve bıçakla dörde bölünür. (artı şeklinde kesilerek)  Dörde böldüğümüz parçanın bir tanesi alınır. Ortasından parmak uçarımızla pervane gibi çevrilerek şekil verilir. Sıvıyağ ve su karışımı fırça ile her tarafına sürülür. (Sıvıyağ ve su karışımını pervane gibi çevirdikten sonra sürmekde fayda var. Önce sürerseniz yufka sulu karışım olduğu için ıslanıp yırtılabilir. Dolayısıyla goncagül şeklini veremeyiz. Önemli bir püf noktası.) Ortasına kıymalı iç malzememiz konur ve düzgün bir şekilde kenarları içe doğru kapatılır. Böreğimizin alt tarafı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizilir.  Bütün yufkalarımız bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında  üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alındıktan sonra sıcak yada ılık olarak servis edilir.

Arpa Şehriye Salatası tarifimize bakmak istermisiniz.?

Kıymalı Goncagül Börek NasılYapılır



Afiyet olsun...


"Kıymalı Goncagül Börek Tarifi" için 8 yorum:

  1. İsmi bile güzel goncagül börek.Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsminin güzelligi kadar lezzeti ve sunumuda çok şık bir börek. Sunumunun şıklığı ile göze, lezzetiylede damaklarımızı şenlendirecek goncagül böreğini begenmenize sevindim. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Kıymalı goncagül böreğin sunumu çok güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıymalı Goncagül Börek sunun ve lezzet garantili nefis bir börek. Denemediyseniz kesinlikle denemenizi öneririm.
      Çok teşekkürler...

      Sil
  3. Sanırım kıymalı gonca gül börek yapımı biraz zor olsa gerek.

    YanıtlaSil
  4. Kıymalı Goncagül Böreğin yapımı biraz zor gibi görünebilir ama aslında çok kolay bir tariftir. Sadece biraz dikkat ister. Yorumunuz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Her biri şahane duruyor hocam :). Karnımızı acıktırdınız :) . Kıymalıya pek yükselmedim ama peynirli olabilir o zaman daha da yükselir modum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İç malzemesini kıymalı yerine tabiki peynirde konulabilir. Goncagül böreğin iç malzemesini damak zevkine göre yapabiliriz.
      Çok teşekkürler

      Sil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe