6 Mart 2019 Çarşamba

Hamsi Tava Nasıl Yapılır.?

6 Mart 2019 Çarşamba
Hamsi Tava

Balığın ne kadar faydalı bir yiyecek olduğunu sanırım bilmeyeniniz yoktur.  Onun içindir ki, haftada en az iki defa balık yememiz gerektiğini söyler uzmanlar. Bol bol balık yiyelim ve şifasından faydalanalım. Bu günkü  balık tarifimizde hamsi tava var. Hamsi tava nasıl yapılır diye merak ediyorsanız hiç vakit kaybetmeden buyrun tarifimize...

Hamsi Tava Tarifi'nin Malzemeleri

  • Hamsi ( miktarı isteğe bağlı)
  • Un
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Hamsi Tava Tarifi'nin Yapılışı

Hamsiler temizlenmemiş ise önce bir kaba alınarak  musluğun altında içi temizlenir ve kılçıkları çıkartılır. Sonra bol su ile yıkanır ve süzgece alınır. Suyu süzülür.
Ardından geniş bir tepsi içine un konur. Üzerine tuz ilave edilir. Hamsiler bulanır unlanır. Unladığımız hamsiler tek tek sırayla içini yağladığımız teflon tavaya kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizilir. Tavanın içine balıkları dizme işlemi bittikten sonra ocağa alınarak altı güzelce kızarıncaya kadar pişirilir. Sonra bir düz bir kapak yardımı ile hamsilerin alt tarafı üste, üst tarafı ise alta çevrilerek  tekrar kızartılır.  Hamsilerin üzerine bir iki damla sıvıyağ damlatılır. Her iki  tarafını güzelce kızarttıktan sonra hamsimiz servis kabına alınır. Kalan hamsilerde aynı şekilde hazırlanıp kızartılır. Sıcak sıcak bekletmeden yanında roka ve yeşil salata eşliğinde servis edilir.

Hamsi Tava Nasıl Yapılır


Hamsi Tava Tarifi


  • Hamsi 
  • Hamsi tarifleri
  • Hamsi tava

Afiyet olsun...


"Hamsi Tava Nasıl Yapılır.?" için 6 yorum:

  1. Hamsi tava çok güzel görünüyor. Yapamıyorum ben. Evdekiler de pek tercih etmiyor. Eşim seviyor. Ona da ben yapmayı bilmediğim için yapamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamsi tavanın yapımı aslında çok kolay Nahide hanimcigim. Fazla bir zorluğu yok. Ayrıca hsmsileri tek tek kızartmaktansa tavaya dizip kizartmak daha pratik geliyor bana. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Hamsi tava çok güzel gözüküyor çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim Fatih bey. Begenmenize sevindim.

    YanıtlaSil
  4. hamsileri tavaya dizip kızartmak gerçekten daha pratik..balığa çok az miktarda un koyması gerekiyomuş,un topakları kalın olursa tavada yanıyo ve balığın lezzetini bozuyomuş..elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  5. Hamsileri tek tek kızartmaktansa unlayıp tavaya dizmek gerçekten işimizi kolaylaştırıyor. Ununu ıyice silkelemek gerekiyor. Aksi takdirde dediginiz gibi fazla unlar tavanın içinde yanıyor. Bu durumda ıstediğimiz lezzeti yakalayamayız. Çok tesekkurler güzel yorumunuz için.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe