19 Şubat 2019 Salı

Reçelli Kalp Kurabiye Tarifi

19 Şubat 2019 Salı

Reçelli Kalp Kurabiye Tarifi

Kurabiye severker için, kahve yada çay yanına çok yakışacak nefis bir kurabiye tarifimiz var bu gün. Reçelli kalp kurabiyeyi ne zamandan beridir hep yapmak isteyipde bir türlü yapmaya firsat bulamamıştım. En nihayetinde girdim mutfağa sıvadım kolları ve sonuç mu? Miiis... Çok fazla resim çekemedim.  Ama reçelli kalp kurabiye nasıl yapılır sizlere anlatmaya çalıştım.
Haydin bakalim
Tarifimiz gelsin...


Reçelli Kalp Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım pk. margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • 1 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 1 pk. Vanilya
  • 1 tatlı kaşık sirke
  • 1 bardak mısır nişastası
  • Aldığı kadar un

Arası için 
  • Vişne reçeli

Reçelli Kalp Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Derin bir kaba margarin, pudra sekeri, sıvıyağ ve sirke alınır. Elimizle karıştırılır. Ardından nişasta, un ve vanilya kontrollü bir şekilde eklenerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir kurabiye hamuru hazırlanır. Hamurumuzun üzeri streç filmle örtülerek buzdolabının alt kısmında yarım saat dinlendirilir.
 Daha sonra dinlenen hamurumuzdan bir parça alınarak yuvarlanır ve  yağlı kağıt arasına konulur. Merdane yardımı ile yarım cm kalınlıkta açılır. Kalıp ile kalp şekilleri verilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Diger bir tepsiye de içi boş kalpler hazırlanır ve dizilir. Yani tepsinin birisi bütün kalp diğer tepsi de ise içi boş kalpler yapılıp (her ikisinin sayısı eşit olacak) 170 derece fırında çok fazla kızarmadan beyaz kalacak şekilde pişirilir.

Karbonatlı Kurabiye Tarifini denemek istermisiniz?

Pişen kurabiyelerimiz fırından alınır, biraz soğuduktan sonra kalp kurabiyemizin kenarlarına az reçel sürülür. Orta kısmına biraz fazla recel sürülür. Içi boş olan kalp kurabiyemiz üzerine konularak iki kurabiye birleştirilir ve servis kabına alınır. Bütün kurabiyeler bu şekilde hazırlındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip afiyetle sevdiklerimize ikram edilir.


Afiyet olsun


"Reçelli Kalp Kurabiye Tarifi" için 9 yorum:

  1. Çok güzel bir tarif olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Unas galletas deliciosas :) me han encantado al igual que el resto de tus recetas. Un beso
    fitnomasfat.com

    YanıtlaSil
  3. Sirke kurabiyelere güzel bir kıvam veriyor. Reçelli kurabiyelere de bayılıyorum. Kalpli olunca daha bir güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı kurabiyelerde sirkeyi ilk defa kullandim. Sonuç olarak güzel bir kıtırlık verdi. Reçelde ayrı bir zenginlik kattığını düşünüyorum. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Kalp kurabiye tarifiniz çok güzel olmuş tebrikler.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe